Eski Pamuklu İlkokulu’nda İpekböceği Kozası Yetiştirilecek

“İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu”

0 1

Eski Pamuklu İlkokulu’nda ipekböceği kozası yetiştirilecek
“İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu” projesinin ikinci etabı kapsamında Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi’ne bağlı Pamuklu Köyü’ndeki eski Pamuklu İlkokulu’nun ipekböceği kozası yetiştiriciliği yapılması için belediye İnşaat ekipleri tarafından tadilatı yapılıyor.
“İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu” projesinin ikinci etabında Mehmetçik Büyükkonuk bölgesinde kadın emeğiyle ipekten yapılan ürünler elde edilecek.
“İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu” Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde ülkemizde ipek kozası üreticiliğinin yeniden canlanması, yaygınlaşması, özellikle kırsal bölgelerdeki kadınlarımızın öncelikle kendi bütçelerine sonra ülke ekonomisine ve turizmine daha fazla katkı sağlaması ve geçmişimizin gelecek nesillere aktarılabilmesi amacıyla hayata geçirildi.
İpeğin yeniden canlandırılmasıyla kadınlarımızın iş gücünün artmasının yanında ülkemizin ürün yelpazesinin genişlemesi amaçlanıyor.

TUĞLU: PROJEYE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Dr. Fatma Çimen Tuğlu da projeye büyük önem verdiğini ve bölge kadınlarının kalkınması için projeye her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.