Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Öğretmenler Günü Kokteyli Düzenledi

TUĞLU: HEPİMİZ BİR ÖĞRETMENİN ESERİYİZ

0 1

Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Öğretmenler Günü kokteyli düzenledi

TUĞLU: HEPİMİZ BİR ÖĞRETMENİN ESERİYİZ

Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi, bölge okullarında eğitim veren öğretmenlere ve bölgede yaşayıp emekli olan öğretmenler için Mehmetçik Belediye Gazinosu’nda kokteyl düzenledi. Kokteylde konuşan Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Dr. Fatma Çimen Tuğlu, “Hepimiz bir öğretmenin eseriyiz. Bugün ülkemiz için, milletimiz için çalışıyorsak, çocuk ve gençlerimize iyi bir gelecek bırakmak için yoruluyorsak, bunu bizi yetiştiren öğretmenlerimize borçluyuz” dedi. Emekli Öğretmen, Müfettiş Hüseyin Gazioğlu ise yaptığı konuşmada, “Ben 25 yıldır emekliyim. İlk defa bu yıl böyle bir davet aldım. Bu nedenle çok mutluyum” dedi.

TUĞLU: 365 GÜN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR

Fatma Çimen Tuğlu, 24 Kasım’ın Millet Mekteplerinin açılışı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Baş Öğretmenliği’ kabul ettiği gün olduğunu hatırlatarak, “24 Kazım öğretmenlerimize sevgimizi, saygımızı, minnetimizi ve teşekkürümüzü sunduğumuz gündür. Aslında sadece 24 Kasım değil, 365 gün öğretmenlerimize teşekkür etsek azdır” dedi.
Fatma Çimen Tuğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Sevgidir, emektir, fedakarlıktır. Öğretmenlik, insan yetiştirme sanatıdır. Bir milletin geleceğinin temelini atandır. “Cumhuriyet’in fedakar muallim ve mürebbiyeleri yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyen, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere, yetiştirecekleri yeni nesiller için ne kadar güvendiğini göstermiştir.
Hepimiz bir öğretmenin eseriyiz. Bugün ülkemiz için, milletimiz için çalışıyorsak, çocuk ve gençlerimize iyi bir gelecek bırakmak için yoruluyorsak, bunu bizi yetiştiren öğretmenlerimize borçluyuz. Kolay değil bir nesli yetiştirmek, kolay değil öğretmen olmak, öğretebilmek, eğitebilmek.
Bu güzel toplantı vesilesiyle sizler gibi emeğini esirgemeden çalışan tüm değerli öğretmenlerimizin yıllarca eğitim için fedakarca çalışan, çok kıymetli, emekli öğretmenlerimizin ve mesleğe yeni başlayan tüm heyecanıyla geleceği inşa etmek için var gücüyle çalışan öğretmenlerimizin ve beni yetiştiren üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar, hayatta olmayan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarım.
Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

GAZİOĞLU: İLK DEFA BÖYLE BİR DAVET ALDIM

Emekli Öğretmen, Müfettiş Hüseyin Gazioğlu ise yaptığı konuşmada, “24 Kasım Öğretmenler Günü ne güzel iki sözcük. Öğretmen bu toplumun gelişmesinde bütün gücüyle köylerde kentlerde liderlik yapmış, toplumun bu duruma gelmesinde en büyük gayreti ve katkıyı göstermiştir. Ben 25 yıldır emekliyim. İlk defa bu yıl böyle bir davet aldım. Bu nedenle çok mutluyum. Belediye Başkanım Fatma Çimen Tuğlu’ya ve bu toplantıyı yapmak için uğraş veren arkadaşlarımıza hepimiz adına teşekkür ediyorum. Emekli öğretmelerimize sağlıklı uzun ömürler dilerken, genç öğretmenlerimize de başarılar dilerim. Hepimizin günü kutlu olsun” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.