Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesine bağlı Bafra Halk Plajı’nda bulunan göletin ıslah çalışmaları devam ediyor.

Özellikle uzun yıllardan beridir gölet içerisinde bulunan canlıların yaşamını etkileyen birikmiş olumsuz durumları ortadan kaldırmak için uzman ekipler tarafından göletin ıslah çalışmaları koordineli bir şekilde yürütülmeye başlandı.
Göletin ıslah çalışmaları kapsamında Mehmetçik Büyükkonuk belediyesi ekipleri, Turizim Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Bafra Turizim bölgesinde hizmet veren Kaya Artemiz Hotel, Limak Hotel, Concorde Hotel ve Lefkoşa Türk Belediyesi Çevre Mühendisi uzman ekipleri tarafından çalışmalar yürütülüyor.
Yürütülen çalışmalar ile gölet yüzeyinde bulunan yosunlar toplanıyor, gölet içerisine taze su takviyesi yapılıyor ve özellikle yaz aylarının yaklaşması ile birlikte haşerelerle mücadele kapsamında çalışmalar yürütülüyor.