ÇOCUKLAR SOKAKTAYDI!

Mehmetçik Belediyesi Çocuklar Sokakta Etkinliği Gerçekleşti!

Cittslow Mehmetçik Çocuk Belediyesi’nin organize ettiği ve Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği’ nin katkı koyduğu, bu yıl birincisi gerçekleştirilen çocuklar sokakta etkinlikleri yoğun bir katılım ile son buldu. Ülkemizin doğasını ve çevreyi tanımadan, el becerilerine, yoga ve tarihi gezilerden oluşan etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlendiler. Gerçekleştirilen etkinlikler ile çocuklarımız sokaklarda daha çok zaman geçirme fırsatı bularak yaşadıkları çevreyi ve ülkemizi daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Sokak etkinlikleri çerçevesinde Cittaslow Geçitkale’ de İncirli mağra, Cittaslow Yeniboğaziçi’ nde Salamis harabeleri, Cittaslow Tatlısu’ da Minia Kıbrıs ve Taşkent doğa parkını ziyaret ederek doğa ile iç içe zaman geçirme fırsatı bulan çocuklar, teraryum yapımı ve kuş yuvası yapımı ile el becerilerini geliştirdiler. Düzenlenen etkinlikler çerçevesinde yoga ve duvar boyama etkinliği ile Mehmetçik bölgesine ait simgeler duvarlara resmedildi. Cittaslow kent olmanın vermiş olduğu sorumluluk bilinci ile bu tür etkinliklere ve ilklere imza atan Mehmetçik Belediyesi, bölgenin kalkınması ve bölgemizdeki çocuklarımızın daha iyi gelişiminin sağlanması amacı ile düzenleyeceği etkinlikler ile örnek bir belediye olmaya devam edecektir.

Mehmetçik Belediyesi

Basın, Halkla İlişkiler ve Kültür İşleri Birimi