GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR

0 381

Bu yıl düzenleyeceğimiz 58. Mehmetçik Üzüm Festivali’ nde yaratmış olduğumuz Mehmet Tayyareci Anısına Üzüm sokağında yer alan üretici ve satıcılarımız tamamen bölge halkından oluşmaktadır. Temel ilke ve hedefin bölge halkının ekonomik kalkınmasını sağlamak ve yerel ürünlerin tanıtımını yapmaktır, bölge halkının bütçesine katma değer sağlamaktır. Bölge halkının sunacağı ürünlerin kalitesi ve güvenliği ise Mehmetçik Belediyesi tarafından kontrol altına alınmıştır. Halkımıza daha güvenli alış veriş olanağı sağlamak için önemli karalar aldık. Belediyemiz kontrolünde yer alan stantlarda satışı yapılacak olan özellikle üzüm ve üzüm ürünleri ile ilgili önemli tedbirler aldık.

Sağlık Bakanlığımıza bağlı Devlet laboratuvarı ile yaptığımız temaslar sonrasında üzüm sucuğu üreten üretcilerimizin ürettikleri sucukları Devlet Laboratuvarında analiz ettirdik. Devlet Laboratuvarındaki analizler festival öncesi değil ayni zamanda Festival süresince de örnekler alınıp analizleri yapılacaktır. Amacımız halkımıza güvenli ürün satışını sağlamaktır. Ayni zamanda Mehmetçik bölgesindeki üzüm sucuğu başta olmak üzere diğer ürünleri üreten üreticilerimizin de güvenilir olduğunu ortaya koymaktır. Amacımız denetim ve analizlerin yalnızca festival etkinlikleri süresince değil yıl boyunca sürdürülebilir olmasını sağlamak ve üreticilerimizin ürettikleri ürünleri ile bir marka olmalarını sağlamaktır.

Mehmet Tayyareci Üzüm Sokağında yer alacak olan tüm stantlarımızın fiyat, kalite ve düzenlemesi Belediyemiz güvencesinde ve kontrolünde bulunmaktadır.

‘’ Dokuz Üründen, Sekizi Temiz ‘’
Bu bağlamda 31.07.2018 tarihinde belediyemiz ekiplerince Mehmet Tayyareci üzüm sokağında Üzüm Sucuğu satışı yapacak kayıtlı üreticilerimizden numuneler alınıp Sağlık Bakanlığımıza bağlı Devlet Laboratuvarında tahlil işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Yapılan tahliller sonucunda Kayıtlı üreticilerimiz Naci Hepşen, Adnan Mihmat, Mehmet Ziya Tolgan, Meryem Müderrisoğlu, Soner Sarı, Ali Erbilen, Osman Sözalp, Ayşe Gülyaz’ a ait Üzüm sucuğu numuneleri temiz fakat Yücel Mıstıki’ nin numunelerinde ise Sakkaroz katkı maddesine rastlanmıştır. Tahlil sonuçları neticesinde katkı maddesi tespit edilen Yücel Mıstıki belediyemize kayıtlı yerli üretici kapsamından çıkartılarak, bundan böyle Üzüm festivalinde ve Cittaslow Market satış reyonlarında satış yapamayacaktır.

Tüm halkımızı Belediyemiz kontrolünde ve güvencesinde standartlaştırılmaya giden Üzüm Festivali yolculuğumuzda bizim ile birlikte olmaya çağırıyoruz.

Mehmetçik Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Birimi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.